Blogikirjoitukset

PrimaDonna Deaville WinterGrey2Liivien pesussa on hyvä muistaa, että oikein ja riittävän usein pesty liivi lisää käyttöikää ja tuottaa sinulle iloa paljon pidempään. Laadukas liivi saadaan nopeastikin huonoon kuntoon, jos sitä ei pestä riittävän usein tai pestään tuotetta vahingoittavalla tavalla esimerkiksi liian kuumassa vedessä. Likainen liivi kuluu nopeammin kuin puhdas.

Liivejä olisi hyvä olla useammat; tumma liivi tummien vaatteiden alle ja vaalea liivi vaaleiden asujen alle. Liikuntaan on hyvä hankkia oma liivi sen mukaan minkälaista liikuntaa harrastaa. Juoksuun ja erilaisiin hyppyjä sisältäviin liikuntamuotoihin tarvitaan maksimituella olevat liivit.
Ihanteellinen tilanne on, että sinulla on 3-6 liiviä joita voit vaihdella käyttötarpeen mukaan.

Pese liivit usein, tarvittaessa joka päivä. Käsinpesu on aina turvallisin ja varmin tapa.

  • Laita liivi hienopesuainetta sisältävään kädenlämpöiseen pesuveteen vaikka suihkuun tai saunaan mennessä.
  • Anna liivin liota 5-10 min ja huuhtele hyvin. On tärkeää huuhdella liivi riittävän monta kertaa, jotta pesuainetta ei jää paksuihin saumakohtiin. Jos liivi aiheuttaa sinulle jotain iho-ongelmia, tarkista onko liivien saumakohtiin mahdollisesti voinut jäädä pesuainetta, mikä aiheuttaa ongelman.
  • Konepesussa käytä pesupussia ja hienopesuohjelmaa. Useimmiten hienopesuohjelma on sellainen, että kone täytetään vain puolilleen ja linkous on pienillä kierroksilla jolloin pesuohjelma on liiveille ja muille alusvaatteille sopiva. Alusvaatteet on hyvä kuivata ilmavassa, mutta ei liian kuumassa paikassa, jotta kuivuminen tapahtuu mahdollisimman nopeasti. Pesty, mutta liian pitkään kosteana ollut vaate, voi alkaa tuoksua tunkkaiselle.

PrimaDonna Couture GardeniaRose 2 high res

Työssäni olen huomannut, että useampi nainen ei ole varma omasta koostaan tullessaan ostamaan alusasuja. Se on ihan luonnollista ja ymmärrettävää, sillä naisen keho muuttuu vuosien varrella suuntaan jos toiseenkin. Joskus muutos voi olla hyvin nopea ja alusasuvarasto täytyy laittaa kokonaan uusiksi. Lisäksi liivivalmistajilla on pieniä eroja liivien mitoituksessa ja saman valmistajan eri liivimalleissakin on eroja. Me Ihanissa Kurveissa autamme sinua löytämään sopivan mallisen ja kokoisen alusasun kuhunkin tilanteeseen.

Tässä muutama vinkki liivien valintaan

  • Sovittaessa liivejä, aloita aina löysimmästä eli uloimmasta hakasesta. Liivien tehtävä on tukea rintoja. Tuki rinnoille tulee 80% ympäryksestä, joten on tärkeää, että se on tarpeeksi tiukka olematta epämukava.
  • Säädä olkaimet oikean pituisiksi, vain 20% tuesta tulee olkaimista.
  • Asettele rinnat kuppiin niin, että ne ovat kokonaan kaarituen ja kupin sisässä. Kaarituen tulee olla ihoa vasten. Jos rinnat tulevat ulos sivuilta tai ylhäältä tai kaarituki työntyy irti vartalosta, on kuppikoko liian pieni.
  • Sovita rohkeasti erilaisia liivimalleja. Voit yllättyä ja saada alusvaate kokoelmaasi erilaisia  piristäviä vaihtoehtoja.